Elk huis heeft een meterkast met meerdere aardlekschakelaar en meerdere groepen. Door een res-outswitch buiten de meterkast te plaatsen en voor dagelijks in- en uitschakelen geschikt te maken kan het sluipverbruik van apparaten aanzienlijk worden teruggedrongen. Nodig is voor enkele apparaten en toepassingen in een bypass te voorzien (bijv. koelkast en vriezer i.v.m. het bederven van voedsel). Deze worden met een aparte aardlekschakelaar geschakeld. Hiertoe wordt tenminste één groep gereserveerd in de keuken. Resterende groepen worden achter een of meerdere aardlekschakelaars geplaatst, en kunnen met res-out geschakeld worden. Met het plaatsen van een res-outunit in de meterkast (breakerbox) en een fysieke touchswitch wandschakelaar daarbuiten komt het systeem beschikbaar.

Nu domotica op grote schaal wordt toegepast bij het behalen van energy-efficiënydoelstellingen, is wifi vanzelfsprekend geworden. Gekozen is voor een low-power wifi-module, die onafhankelijk van het ADSL/glasvezel of kabelmodem een eigen netwerk opzet.

Het res-outsysteem kan nu zowel met een touchswitch wandschakelaar, conventioneel, als met een smartphone app worden bediend. Stroomverbruik van de complete unit is beperkt tot <1,5 à 2,5Wh (15 à 17kWh/jaar).